Afbeelding SSL certificaat een noodzaak

Het kan best zijn dat je nog niet veel aandacht hebt besteed aan SSL-certificaten. Misschien denk je dat ze er voornamelijk zijn voor financiële dienstverleners en online winkels.

In dat geval is het goed om te weten dat er op het gebied van SSL-certificaten veel is veranderd en zonder SSL lopen je websites het risico onderbelicht te raken of erger nog: gehackt te worden.

Browsers (Chrome, Firefox, …) blokkeren al verschillende onbeveiligde websites. De verwachting is dat dit met 100% van de niet-beveiligde websites gebeurt voor het jaar om is.

We staan op de drempel van 100% encryptie. Iedere website moet op zijn minst een basisencryptie hebben. Browsers zoals Chrome presenteren steeds dwingender waarschuwingen bij websites die niet met SSL beveiligd zijn en om die reden onbeschermd zijn. Gmail waarschuwt zijn gebruikers ook wanneer een e-mail niet beveiligd afgeleverd kon worden.

En er zijn meer redenen om een SSL-certificaat op iedere website te installeren: Google vergroot de SEO-waarde van beveiligde websites; het vertrouwen van een versleutelde verbinding verhoogt je omzet; encryptie is noodzakelijk voor gegevensbescherming. Ook zijn er enkele technische redenen (HTTP/2, ServiceWorker, APIs voor iOS 9 en Android 5, etc.), maar het is duidelijk dat het nú tijd is om te handelen en een SSL-certificaat op iedere website te installeren.

Beveilig je website en vraag nu een certificaat aan!

afbeelding van Eno Mertens

About the Author

About: 

Eno Mertens - Head development